Genieten in je huis!

Van binnen naar buiten

Tafeldecoratie | Van Binnen Naar Buiten .3

Creëer direct een andere sfeer!

Decoratie buitentafels

De tijd dat je alleen in de zomer of op warme dagen kon genieten van je tuin of balkon, is allang voorbij. Vandaag de dag is de tuin vaak een verlengstuk van je woonkamer.  We bouwen overkappingen aan en ook het tuinhuis is erg populair. Daar kun je veelal je loungesets, statafel of tuinsets het hele jaar laten staan. Heaters, tuinhaarden en vuurkorven zorgen ervoor dat het ook met lage temperaturen goed toeven is. En wat is dan leuker om de tafels alle seizoenen te voorzien van mooie Tafeldecoratie?

Speciaal barbecueservies

Met de opkomst van de keramische barbecues zoals bijvoorbeeld, The Green Egg en The Bastard, is barbecueën allang geen bezigheid meer voor alleen in de zomer. Door de dikke, keramische wanden, blijft de barbecue ook bij lage temperaturen buiten prima zijn warmte vasthouden. Dat betekent dus dat het loont om een speciaal barbecueservies aan te schaffen nu het veel vaker gebruikt kan worden. Villory en Boch heeft een speciale serie, BBQ Passion van porselein. Je vindt er onder meer steakborden, spiesen, burgerborden en zelfs een worstenbord. Kies je liever voor onbreekbaar, dan is serviesgoed van melamine of bamboe een betere keuze.

Tafeldecoratie | Van Binnen Naar Buiten

Mooie tafels buiten eettijd

Met de juiste accessoires en decoratie geniet je ook van je buitentafels als er niet gegeten wordt. Sier de eettafel op balkon of tuin op met bloeiende planten in een mooie pot bijvoorbeeld. Onder overkappingen, in tuinhuizen en kapschuren staan vaak salontafels of hockers die dienst doen als tafel. Deze kun je aankleden met windlichten of kaarsen, een mooi dienblad of vaasjes. Je kunt zelfs de feestdagen buiten laten terugkeren, denk bijvoorbeeld aan paastakken op je buitentafel of speciale kerstdecoratie.

Licht als sfeermaker

Uiteraard is er volop tuinverlichting verkrijgbaar, maar heb je ook al eens aan een tafellamp speciaal voor buiten gedacht? Ze zijn verkrijgbaar met warm gekleurde ledverlichting. Ook zonder stroompunten in de tuin werken ze prima. Sommige zijn oplaadbaar via een USB-kabel, solarlampen laden zichzelf op door (zon)licht. Ook zijn er buitentafellampen verkrijgbaar met oplaadbare batterijen en een adapter. Voor wie licht èn warmte wil, is er de gaslantaarn. Deze branden uren aaneen door middel van een gasblikje.

Tafeldecoratie | Van Binnen Naar Buiten .5

Weersbestendig is fijn

Wat je ook op je tafels buiten zet om de sfeer te verhogen, het is handig om bij het aankopen goed te kijken of de producten weersbestendig zijn. Alleen dan kun je het langer buiten laten staan. Niet alle materialen zijn even goed bestand tegen vocht. Naast het decoratie item zelf wat lelijk kan worden na een regenbui of ochtenddauw, kan het ook je tafel beschadigen. Zo kan het roestige kringen veroorzaken na een hoosbui. Maar ook de zon kan zorgen dat kaarsen een vettige rand achterlaten op je tafelblad. Of voor verkleuringen zorgen.

Picknicken in stijl

Zoek je het iets verder dan je eigen tuin of balkon, spreid je kleedje dan in het gras, op het strand of bos. Of schuif aan bij een houten picknicktafel in het park als je het iets comfortabeler wil natuurlijk. Je kunt kiezen om een kant-en-klare gevulde picknickmand mee te nemen. Daarin vind je veelal een volledig servies, bestek, glazen en een waterdicht kleed. Het hoeft natuurlijk niet perse een (rieten) mand te zijn. Er bestaan ook picknickrugtassen, koeltassen en zelfs een handtas.

Genieten in je huis!

van binnen naar buiten

Tafeldecoratie | Van Binnen Naar Buiten .2
Scroll naar top