Genieten in je huis!

Sevies en servet

Tafeldecoratie | Servies En Servet

Creëer direct een andere sfeer!

een diner tafel met mooie decoraties

Wanneer je aan een gezellig diner denkt samen met vrienden of familie dan denk je ook snel aan de Tafeldecoratie voor het diner. Je gasten, maar ook jijzelf, vinden het altijd een mooi gezicht als de diner tafel mooi gedecoreerd is. En dan moet je niet alleen aan servies, bestek en een tafelkleed denken. Ook de kleine details tellen mee. En een mooi gedoceerde diner tafel hoeft echt niet alleen met een feestje.

diner etiquette tips

Het decoreren van je diner tafel is altijd een klein cadeautje. Je kunt daarbij rekening houden met een aantal dingen:

  • De basis: Je pakt voor elk gerecht een bord van groot naar klein. De glazen voor de wijn komen rechts boven te staan en links het glas voor water. Het bestek leg je van buiten naar binnen in volgorde van het gebruik. Dus van voorgerecht tot hoofdgerecht. Het desertbestek komt altijd boven het bord te liggen
  • Werk met een thema: Het is altijd leuk als je een thema gebruikt voor de Tafeldecoratie van je diner. Het thema geeft je ook houvast voor de bereiding van de gerechten. Ook de styling wordt dan een geheel. Hou het simpel wat kleur betreft. Door met accessoires te spelen in accent tinten of met verschillende serviezen in dezelfde tinten krijg je een hele mooie maar sfeer volle diner tafel. Misschien nog een vaas wilde bloemen erbij? En als je dan nog eens handgeschreven kaartjes erbij doet ben je al mooi op weg.
  • Accessoires: Werk met snijplanen als onderzetters, wit servies, tafel lopers en na het eten een houten kaasplank. Het zijn maar een paar ideeën maar het maakt een groot verschil in uitstraling.
Tafeldecoratie | Servies En Servet .2

subtiele verlichting als tafeldecoratie

Vaak kan je met een kleine verandering al een super mooie diner tafel hebben door je Tafeldecoraties.  Het is natuurlijk ook zeker wel belangrijk dat je voldoende ruimte hebt dat je allemaal normaal kan zitten aan een diner tafel met mooie Tafeldecoraties. Zorg dus wel dat je decoratie gebruikt wat ook bij elkaar past. Subtiele verlichting is altijd romantisch, denk dan aan kandelaars, waxinelichtjes of een lantaarn.

Genieten in je huis!

servies en servet

Tafeldecoratie | Servies En Servet .3
Scroll naar top